Per la seva situació

Santa Maria del Camí té una ubicació privilegiada. Als peus de la Serra de Tramuntana, i a només 14 quilòmetres de Palma, està ben comunicat amb qualsevol punt de Mallorca. Ocupa 38 quilòmetres quadrats de la zona anomenada Es Raiguer. Aquesta comarca de Mallorca està situada al centre-nord de l’illa, i s’estén paral·lelament a la Serra de Tramuntana, des de Marratxí fins a Sa Pobla. Rep aquest nom per trobar-se en el raiguer que hi ha entre la Serra de Tramuntana i el Pla de Mallorca.

Arribar per carretera

Santa Maria del Camí està molt ben comunicada amb els municipis veïns i amb la capital de l’illa,  per la carretera Ma-13a (carretera vella d’Inca) i l’autopista MA-13 (sortida número 12) que uneixen  Palma amb Alcúdia. El trajecte des de l’aeroport de Son Sant Joan dura aproximadament  20 minuts.

Arribar en tren

La línia de ferrocarril Palma-Manacor té aturada a l’estació de Santa Maria, al carrer Sant Antoni la qual cosa és un privilegi per al poble, ja que a Mallorca malauradament no hi ha gaire pobles que tenguin tren. El tren que uneix Palma, Inca i Manacor s’atura a la nostra localitat, i el trajecte és només de 15 minuts. Per Santa Maria passa un tren cada 20 minuts en ambdues direccions (cap a Palma o cap a Sa Pobla/Manacor)

Horaris del tren

Arribar en bus

Dues línies de bus passen per Santa Maria, amb aturada a la plaça Hostals:

Print Friendly, PDF & Email