Pel seu mercat i comerç local

El comerç local

Santa Maria té una gran i variada oferta de comerç de proximitat. Comerços de poble de tota la vida en els quals pots trobar tot allò que et fa falta. Des de ferreteries, fins articles de decoració passant per carnisseries, pastisseries, forns, etc. A la nostra web pots trobar tota la informació dels comerços del nostre poble agrupats per categories: alimentació, llar i regals, moda, oci i esport, papereria, salut i bellesa, serveis, vins i licors.

El mercat

Cada diumenge, de 7 a 14h, hivern i estiu, plogui o faci calor, podem trobar a la plaça Nova de Santa Maria del Camí un dels mercats tradicionals més grans de Mallorca. Amb més de 500 llocs de venda, podem trobar pagesos, artesans , firaires, venedors de roba, o venedors de menjar. Podem trobar fruita, verdures, llavors, animals, articles de ferreteria, sabates, bosses, roba, perfums, cossiols, flors, arbres fruiters, etc.

És un dels millors mercats de Mallorca, per l’extensió, la varietat de productes i la venda directa de molts productors. Cal destacar que hi ha un espai de venda d’articles d’art i artesania local, un altre espai dedicat al mercat ecològic i també un espai dedicat a fomentar l’economia de proximitat amb venda d’articles i productes de 2a mà, restauració i manualitats.

Tal vegada aquest mercat tengui els seus orígens en els temps en què des de les localitats veïnades els pagesos venien a missa a Santa Maria i aprofitaven per vendre els seus productes a la plaça del poble.

La Fira

Menció apart mereix la Fira de Santa Maria. Se celebra cada darrer diumenge d’abril, a la mateixa plaça Nova on es fa el mercat, i és una de les fires més grans de Mallorca, on es congreguen milers de visitants per gaudir d’infinitat de llocs de venda molt diversos. Als mateixos llocs de venda del mercat de cada diumenge, s’afegeixen animals, exhibicions, llocs per menjar, atraccions, etc.

Print Friendly, PDF & Email